CLICHE

Het woord 'romantiek' komt van romance. Dit waren Middeleeuwse verhalen over heldhaftige personen die de droom van volmaaktheid najagen, en die in een Romaanse taal werden geschreven. Later werd de betekenis van romantisch algemener: iets uit het verleden, uit een legende of volksverhaal, iets wonderbaarlijks of magisch/fictief. Dit heeft dus niet veel meer te maken met de bijbetekenis die tegenwoordig hangt aan de term romantiek. 

Voor de les van Lisette Teisman op 11 december kregen we de opdracht cliché beelden te zoeken die opdoemen als je de term 'Romantiek' gebruikt. Het zijn vaak oppervlakkige beelden waarbij de gedachte achter de Romantiek er niet toe doen en daarom ook niet zichtbaar zijn. We hebben gekozen voor sentimentele beelden, beelden die te maken hebben met de liefde, beelden met veel bloemen, natuur en ronde vormen. De kleuren die in deze afbeeldingen te zien zijn, zijn vaak vrouwelijke, lichte pastel kleuren zoals roze of paars. We hebben bij enkele beelden een combinatie gemaakt van een modern beeld met een beeld uit het verleden. Het moderne beeld doet denken aan het beeld uit het verleden en geeft het zelfde oppervlakkige romantische gevoel. 

       Elie Saab Haute Couture by Marianna Sanvito | Elle Russia                                 Foto productie van  JJ locations


Alice Mahran photography                                                                     Monet
                                              Rosie Hardy                                                                                        Jonny Petros
                                            Mario Peña                                                                                            Emile Vernon 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten