ELAINE NG YAN LING - Climatology: Emotie en beweging van de natuur

Dit ontwerp is speciaal ontworpen voor WUHAO's tuinen in Beijing om op de natuur te reageren wanneer zij van seizoen veranderd. Het ontwerp bestaat uit ''Wooden Skin'' en '' Macro Wooden Velcro'', die veranderen van kleur en bewegen van vorm als reactie tegen de natuur. 

Met gebruik lagen fineer gecombineerd met stof, temperatuurafhankelijke hars en reflecterende oppervlakten maakt ze objecten die reageren op licht, temperatuur en vochtigheid. Elk object en onderdeel wat ze ontwerpt is handgemaakt. Als de materialen beginnen te rijpen gaan de voorwerpen samenwerken en veranderen naar hun omgeving. De objecten kunnen individueel of als groep werken. Ze worden beïnvloed door de herinnering van hun bouw en reageren op de onzichtbare energie van het natuur.




Marco Houten Velcro is een collectie van studie, die bestudeert hoe je poëtisch interactieve structuren te  door hybridisatie van zelf kan creëren - ontworpen vormen van de natuur. De bewegingen vertellen de onzichtbare energie die voortdurend om ons heen ringt. Deze beweging komt tot stand door de verandering van vocht, warmte en licht. Het gedrag van de ''Marco Houten Velcro'' is geïnspireerd door de natuurlijke flexibele structuur tussen flex dennenappel en Paardebloem zaad.

Wooden Skin is een collectie van studie, die vertelt de bewegingen van de onzichtbare energie die ons voortdurend omringend. Ook is deze beweging is als gevolg van de verandering van vocht, warmte en licht. Het gedrag ''Wooden Skin'' is geïnspireerd op de natuurlijke levende gedrag van de opstanding plant Selaginelia Lepidoplylla. Een plant die kan overleven bij extreme uitdroging, zelfs als het maanden of jaren duurt.


Romantiek

Ik vind het heel romantisch doordat hier het gevoel en beweging van de natuur wordt uitgebeeld. Ze heeft verschillende elementen en karakters uit de natuur samengevoegd om het te verbeelden naar een levend object. Het object beeld iets uit wat we niet kunnen zien maar wel kunnen voelen.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten