TIM WALKER | Romantisch verhaal tussen mens en mythisch wezen over verlangen en het onbereikbare




Tim Walker - W Magazine (2013)
Extravagante, theatrale scenes op weelderige locaties en romantische motieven karakteriseren de  onmiskenbare stijl van fotograaf Tim Walker. Hij experimenteert met mythische wezens en de beelden zijn vaak zo surreëel dat ze gefotoshopt lijken. Ze roepen een gevoel op van episch drama en schoonheid. Walker fotografeert graag op locatie en nog altijd analoog. De foto's zijn vaak ontstaan vanuit nostalgische gevoelens en hij zegt zelf dat al zijn foto's gelinkt zijn met de fantasieën die hij als kind al had.

Far, far from land
Boven en onderstaande spreads komen uit het decembernummer van vorig jaar van het Amerikaanse mode tijdschrift W Magazine. Model Kristen McMenamy kruipt voor deze shoot in de huid van een ongelukkige zeemeermin die naar vrijheid verlangt. De serie is geschoten op bekend terrein voor Walker; de prachtige locatie met het landhuis Eglinghem Hall.

Tim Walker maakte ook een korte film, geïnspireerd op de fotoserie, met de titel 'Suspension of disbelief'. De film vertelt het melancholische liefdesverhaal van een zeemeermin en een man op het land. De pijn die ze voelt, omdat het een onmogelijke liefde is, uit ze met emotie en de poëzie '..dat wat we mooi vinden hier beneden in de oceaan, vinden ze lelijk op aarde..' Wanneer ze gevangen is door de man, weet ze toch te ontsnappen.








Romantiek
In de tijd na de Verlichting ontstond vanuit een bepaalde gemoedsgesteldheid interesse voor onder andere magie en mysterie. Mythische wezens werden verwerkt in kunst en romantische verhalen. In deze serie en film zijn deze romantische elementen duidelijk te zien. Het vertelt een fictief, romantisch verhaal over onmogelijke liefde tussen een zeemeermin en een mens op het land, ontstaan vanuit de fantasie van de mens.

Bekijk onderstaande video voor een preview van de film.


Bronnen:
Tim Walker
W Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten