SAKO - Romanticism Shop in Hangzhou


De Romanticism Shop in Hangzhou, is een vrouwen- kleding lijn met ongeveer 500 winkels in China. Twee winkels hebben een heel bijzondere architectuur, die ontworpen is door een Japans architectenbureau SAKO. Het brein achter dit ontwerp zijn Keiichiro Sako en Takeshi Ishizaka.

Voor deze twee winkels had de klant maar een verzoek:  een ontwerp maken wat niemand zou kunnen kopiëren. Om dat voor elkaar te krijgen betwistte zij het concept van de boetiek, de kleren en de relatie tussen lichaam en ruimte. Volgens Keiichiro Sako en Takeshi Ishizaka is kleding onze tweede huid en een ruimte onze derde huid. Het ontwerp is gepositioneerd tussen de kleren en de ruimte. Het is net als een meubelstuk waar je kleding kan hangen en dat verandert van zijn vorm in naar bijvoorbeeld een stoel of een reling.


Kleding is hoe het wordt gesneden en hoe het om ons lichaam heen wikkelt. Door het aanpassen van de temperatuur en het laten groeien of bewegen op ons tweede huid neemt het een vorm aan. Ruimtes kunnen ook wikkelen om ons huid door temperatuur verandering maar de ruimtes bewegen niet met ons mee. En zij wilden iets creëren wat voor beweging veroorzaakte door de ruimte zelf. Zo kwamen ze met een organische net, netto. De organische netto heeft drie lagen ‘huid’ wat bestaat uit bot, vlees en huis. Bot is gemaakt van staal, vlees is een vorm isolatie en glasvezel en de huis is epoxyhars en olieverf.


De organische netto gaat door de gehele ruimte. Het begint al vanaf de gevel buiten wordt geabsorbeerd in de binnenste kamer. Daar verdwijnt de vorm geleiding in de vloer. Dezelfde netto gaat naar de kelder en veranderd daar weer in verschillende voorwerpen zoals meubelstukken. Om het motief van lichaam en kleding de vergroten hebben sommige witte muren drie – dimensionale schermen met gaten. Het plafond is afgewerkt met spiegels om het gezichtsvermogen te invoelden, voor betere verlichting en het overwinnen van het lage plafond.

Informatie over materialen
Verdieping: cement mortel, witte tegels, wit marmer afwerking
Plafond: roestvrij staal samenstelling voor de afwerking van de spiegels
Muren: houten kern, gipsplaat water lak
Organische Netto: stalen staaf, piepschuim, glasvezel, epoxy hars, olieverf
Meubilair: Bijna alle meubilair is gemaakt door hetzelfde materiaal en methode als " organische netto. "

Romantiek
Niet alleen door de naam van de winkel is het gelinkt met de romantiek, maar vooral door de manier van denken. Het creëren van gevoel in een bepaalde ruimte wat bijna menselijk wordt en met je mee vormt.

Bron:
SAKO Architecten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten