DOLCE & GABBANA - Spring 2014, Ready to wear | Mode ontwerpen geinspireerd door Sicilië gecombineerd met de droomwereld.

Al een aantal jaar laten Stefano Gabbana en Domenico Dolce zich inspireren door het Italiaanse eiland Sicilië. Zo ook voor de ready to wear collectie voor de lente van 2014. De kleding bevat prints die geïnspireerd zijn op archeologische vondsten van de stad en op de accessoires is de keizer te zien. De sandalen zijn geïnspireerd op die van de gladiatoren die ze vroeger droegen tijdens gevechten en de hakken lijken op zuilen van Griekse tempels. Deze elementen worden gecombineerd met luchtige stoffen en bloemenprints.


Romantiek
In deze collectie word de realiteit met een droomwereld vermengd. De realiteit word weergegeven door alles wat rechtstreeks naar Sicilië verwijst en de droomwereld word weergegeven door de luchtige stoffen, de bloemenprints en het kant. Dit past heel goed bij de gedachte van de romantiek. Zij vonden die droomwereld erg belangrijk en vluchtten uit de realiteit. Ze waren zich wel bewust van die werkelijkheid maar voelden zich niet thuis in een wereld die werd geleid door het verstand en waar in er geen plek was voor dromen.

Bron
Style.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten