TEREZA ROSALIE KLADOSOVA - Noomdom: Eigen fantasie wereld

Fashion between dream and reality
Volgens modeontwerpster Tereza Rosalie Kladošová zal alles in de wereld op een bepaald moment mengen. Dromen en werkelijkheid, licht en donker, breekbaarheid en brutaliteit. Voor haar afstudeerproject heeft ze haar fantasie en echte ervaringen met elkaar gemengd. Haar project heet ''Noomdom'' en wordt gepresenteerd op de Tsjechische universiteit Tomas Bata.


Foto's via lanciatrendvisions

Het werk bestaat uit een contrasterend kleurenpalet, verschillende materialen en technieken die de 10 looks van de collectie communiceren. Door de toepassing van verschillende combinaties is ze op zoek naar verschillende zielen die in ieder van ons te vinden is. Ze is op zoek naar de beste combinaties die het beste onze emotie vertegenwoordigen.

De collectie bestaat uit twee marco-onderdelen. Het eerste onderdeel gaat over de stemming, die gemaakt is van stoffen die op metaforische manier de gevoelige dromerige ziel van de ontwerper verbeelden. Het andere is een structureel onderdeel, de ruwe uiting van de ruwe sensualiteit van de werkelijkheid.
Het laatste deel bestaat uit stukken in leer, op een betonnen dichtheid die de tegenstelling maakt met de bedrukte stoffen, gestratificeerd door franjes en snijwerk van materie, zoals weergegeven in de accessoires en sieraden.

Romantiek
Kladošová gebruikt haar eigen ervaring en fantasie in de kleding die ze ontwerpt, wat een sterk verband heeft met de romantische gedachtegang. Ze gebruikt verschillende lagen en materialen om haar emoties uit te beelden, en haar ziel.

Bron:
Tereza Rosalie Kladošová

Geen opmerkingen:

Een reactie posten